Sodyum Molibdate

(0 yorum)
0,00TL
12 Taksit Ücretsiz Kargo
  • Stok: Stokta var

Ürün Özellikleri

Hızlı Kargo

Aynı gün kargo

İade Garantisi

30 gün ücretsiz iade

Taksit

12 aya varan taksit

Özellik Açıklama
Bağlama ŞekliBağcıklı
MateryalPoliüretan
RenkBeyaz
Ek ÖzellikOrtopedik Taban

Ürün Açıklaması


Sodyum molibdat, enzimlerin kofaktörü olarak bitki ve hayvanların metabolizması ve gelişimi için gerekli olan kristalimsi bir tozdur. Sıklıkla dihidrat formunda yani Na2MoO4·2H2O olarak bulunur.


Sodyum molibdat anhidrit formuna karşı iyon olarak molibdat içeren inorganik bir sodyum tuzudur. Toksiktir ve bir  molibdat içerir.

Ilk olarak sodyum molibdat hidrasyon yöntemi ile sentezlendi. Sonra uygun bir sentez  olan MoO3'ün  NaOH içinde 50-70 ° C'de çözülmesi ve filtrelenen ürünün kristallendirilmesiyle elde edildi. Anhidrit tuz 100 ° C'ye ısıtılarak hazırlanır.

 

MoO3 + 2NaOH + H2O → Na2MoO4 · 2H2O

Tarım alanında gübre olarak çok fazla kullanılmaktadır. En çok da, brokoli ve karnabahar ekili topraklardaki molibden eksikliğinin tedavisinde kullanılması önerilmiştir. Bir diğer yandan , dikkat edilmelidir, çünkü 0,3 ppm seviyesinde sodyum molibdat hayvanlarda, özellikle sığırlarda bakır eksikliklerine sebep olabilir.


Kimya sektöründe oksitleyici olmayan bir anodik inhibitör olduğu için korozyon inhibisyonu için tercih edilmektedir. Sodyum molibdat ilavesi, nitrit-amin ile inhibe edilen sıvıların nitrit ihtiyacını büyük ölçüde düşürür ve karboksilat tuz sıvılarının korozyona karşı  korunmasını sağlar.


Sodyum molibdat kullanımları: imalat, metal işleri, baskı ve daha birçok alanı kapsamaktadır. Fakat  bitkiler ve hayvanlar üzerindeki etkisi, tarım endüstrisi için her yıl kullanılan 1 milyon pounddan daha  fazla sodyum molibdat gübresi  seviyesine çıkmıştır.


Sodyum molibdat: yonca, bezelye, fasulye, mercimek ve yer fıstığı gibi baklagillerin üretimini yapan  çiftçiler arasında ki kullanımı  çok güçlü bir artış göstermiştir. Gübre içinde bulunan bu bitkilere, esansiyel nitrojen elementinin daha fazla alımını sağlarken, aynı zamanda baklagillerdeki bakteriler tarafından atmosferde bulunan atmosferik azotun etkili bir şekilde sabitlenmesine izin verir. Bu bakteriler, bitki içindeki amino asitleri sentezlemek için azotu amonyağa dönüştürür.

CAS numarası: 7631-95-0, 10102-40-6 (dihidrat)

PubChem: 61424

EC Numarası: 231-551-7

RTECS numarası: QA5075000

Moleküler formül: Na2MoO4

Molar kütle: 205.92 g / mol (susuz) 241,95 g / mol (dihidrat)

Görünüm: Beyaz toz

Yoğunluk: 3,78 g/cm3, katı

Erime noktası: 687 ° C, 960 K, 1269 ° F

Suda çözünürlük: 84 g/100 ml (100 ° C)

Kırılma indeksi (nD): 1.714

Müşteri Yorumları

5/5

"Harika ürün, hızlı teslimat!"

- Ahmet K.

Yorum Yaz

Benzer Ürünler